050-9003039
 nomary7@gmail.com
 הפסנתר 7,  ראשון לציון

דגל רוסיה דגל ישראל facebook 

Colon Hydrotherapy

הכנה לקולונוסקופיה 


ללא שתיית חומרים משלשלים, ללא הכנה מיוחדת מלבד דיאטה וחוקן

חשיבות בדיקת הקולונוסקופיההכנה לקולונוסקופיה

אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס בשלבים טרום סרטניים והסרת גידולים שפירים (פוליפים) באמצעות קולונוסקופיה, יכולים למנוע את היווצרות המחלה הסרטנית ולהקטין את ממדי המחלה והתמותה מסרטן המעי הגס ב – 90%.

בשל מהימנותה ויעילותה הרבה, בדיקת הקולונוסקופיה כיום היא המומלצת ביותר על ידי איגוד רופאי הגסטרו בישראל לאבחון מוקדם ומניעה של סרטן המעי הגס.

בדיקת קולונוסקופיה דורשת הכנה מוקדמת, אשר מטרתה ניקוי המעי הגס מנוזלים ומצואה. להכנה חשיבות רבה בכדי לאפשר בדיקה יעילה, שכן הכנה לא מספקת מונעת סקירה נאות של המעי ופוגעת באופן משמעותי ביעילות הבדיקה.

הבדיקה מחייבת הכנה מוקדמת. לשם כך כשלושה ימים לפני הבדיקה יש לצרוך דיאטה מיוחדת וביום שלפני הבדיקה לשתות חומר הגורם לריקון המעיים כדוגמת מרוקן וחוקן – קולון הידרותרפיה.

הניקוי יסודי מאפשר לגלות גידולים במעי הגס, לקיחת דגימה לבדיקה פתולוגית, או כריתת הפוליפ.
חשוב להדגיש כי לא ניתן לבצע את הבדיקה במידה והריקון של המעי אינו מוחלט. לכןיש להקפיד למלא אחר כל ההנחיות הנמצאות בפרק הכנה לקולונוסקופיה.

חומרים משלשלים

בשביל להכין את המעי הגס לבדיקת הקולונוסקופיה על פי המלצת הרופאים יש לשתות חומרים משלשלים – השלשול מסייע בהתרוקנות המעי. חומר משלשל ניתן בצורה של כדור או של תמיסה.  אופן נטילת המשלשל משתנה ממרפאה למרפאה.  לפעמים ההנחיה היא להתחיל לקחת משלשל חלש יחסית פעם ביום יומיים־ שלושה לפני הבדיקה, ואת המשלשל החזק נותנים בערב שלפני הבדיקה.  במקומות אחרים נותנים רק פעם אחת משלשל חזק בערב שלפני הבדיקה.

ישנם תרופות ותכשירים שונים הגורמים לפעילות מעיים בתדירות גבוהה ומאפשרים להכין את הגוף לבדיקה הצפויה ויש צורך להתאימם לכל מטופל בהתאם לפרטיו הייחודיים.

ביממה שלפני בדיקת קולונוסקופיה, תרגישו שלשול חריף שיימשך מספר שעות.

השימוש במשלשלים גורם לאיבוד נוזלים רב יש באפשרותכם לקבל הכנה לבדיקה ללא צורך בנטילת כדורים או חומרים הגורמים לתופעות לוואיהאפשרות זאת היא לבצע חוקן"הידרוקולוניקס" שמרוקן את המעי במהירות וביעילות.

שימוש בחוקן

רבים משתמשים כיום גם בחוקן כדי לרוקן את המעי הגס לפני בדיקת קולונוסקופיה.מכונים רבים מציעים לבצע את החוקן גם בנוסף ל חומר מרוקן.  היתרון בפעולת החוקן הוא הוצאה של תוכן הקיבה והמעי הגס במהירות, תוך חצי שעה בממוצע.

את החוקן יש לבצע ביום שלפני הבדיקה ושלוש שעות לפני הבדיקה.


   דיאטה


הדיאטה נדרשת לכל סוגי הכנהדיאטה לפני קולונוסקופיה

 ימים לפני הבדיקה יש להפסיק לאכול מזונות עשירים בסיבים כמו פירות וירקות מכל סוג שהוא  (הן חיים והן מבושלים), לחם מלא, דייסת קוואקר ודגני בוקר, מיצים טבעיים סחוטים או מיצים עם  חתיכות של פרי.  כמו כן אסור לקחת תוספי סיבים כמו סובין חיטה או סובין שיבולת שועל.

בשלב הזה עדיין מותר לצרוך מזונות עניים בסיבים כמו תפוחי אדמה, לחם לבן, מרגרינה, דבש, ריבה, מרקים, עוף, אטריות, דגים וביצים מיצי פירות וירקות מסוננים (לא מיץ סלק).
במקביל יש להקפיד על שתייה מרובה - אך לא חלב ולא משקאות חריפים.


יום לפני הבדיקה
 יש להפסיק לאכול מזון מוצק מכל סוג שהוא. מותר לצרוך אך ורק מזונות ומשקאות  המורכבים מנוזלים צלולים כמו מרק צח, תה, מיצים צלולים ומים.
את הנוזלים האלה ניתן לשתות ללא הגבלה, ומותר להמתיק אותם לפי הטעם.  צריכת הנוזלים היא לא רק מותרת אלא אף חובה: יש להקפיד על שתייה מרובה - לפחות כוס בשעה - אך לא חלב ומשקאות חריפים.


ביום הבדיקה ניתן לאכול 
בבוקר פרוסת לחם ולשתות ללא הגבלה נוזלים צלולים בלבד. ניתן להמיר את   שתיית  המים בשתייה מתוקה / מוגזת.

שעות לפני הבדיקה יש להיות בצום מוחלט. עם זאת ניתן לשתות מים עד שעתיים לפני הבדיקה.  לאחר מכן גם 
מים אסור לשתות.

שינוי בצריכת התרופות 

אנשים אשר נוטלים תרופות מסוגים שונים המשפיעות על קרישת הדם כגון: קומדין ופלביקס, צריכים להודיע על כך לרופא עם קביעת התור לבדיקה שכן את חלקן צריך להפסיק כשבוע קודם לבדיקה. בנוסף, יתכן שתידרשנה בדיקות נוספות כהכנה לביצועה.
מי שנוטל תוספי ברזל לטיפול באנמיה יצטרך להפסיק את נטילתם כ-5 ימים לפני הבדיקה בכדי לאפשר ראות טובה.
כל שינוי בטיפול התרופתי קודם לבדיקה מחייב ייעוץ עם הרופא בנושא – בחלק מהמקרים הבדיקה תבוצע למרות השימוש בתרופות .
יש ליידע את הרופא המבצע לגבי כל רגישות יתר, תרופתית או אחרת טרם הבדיקה בכדי למנוע חשיפה לחומרים אלו.


קיימת חשיבות רבה להקפדה על הכנה אופטימלית. הכנה טובה מאפשרת בדיקה איכותית ומדויקת. הכנה לקויה תפגום באיכות הבדיקה, ביכולת האבחון ולעיתים תצריך ביצוע פעולה חוזרת
.

 

מידע זה אינו רפואי ואינו התוויתי.  בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל.


logo בניית אתרים